Dragi liječnici obiteljske medicine, dragi prijatelji, srdačno vas pozdravljam.

Za one koji me još ne poznaju – moje ime je Željko Grmuša, voditelj sam tvrtke BTL Hrvatska i više od 20 godina iskreni prijatelj najveće populacije liječnika u Hrvatskoj. Nadam se da ste zdravi; u dobroj i fizičkoj i psihičkoj kondiciji u ova čudesna vremena. Nismo se vidjeli skoro godinu dana „zahvaljujući“ situaciji koja nas okružuje i koja nam je pomrsila uobičajene poslovne i privatne rutine.

Ja sam dobro, hvala na pitanju. Radim u najboljem timu na svijetu i zajedno s njim svakodnevno se borim za smisleni smjer u ovom trenutnom kaosu. Tijekom proteklih deset mjeseci uspješno sam se riješio balasta od 50 kg (zahvaljujući medicinskom timu vašeg kolege dr. Dalibora Drugovića) i osjetio snažnu potrebu zahvaliti se svima na podršci u mojem nastojanju da povratim zdravlje i koliko-toliko ljudski izgled.

Ovo veliko postignuće poželio sam proslaviti upravo s vama, a kako drukčije nego – zdravo!

Odlučio sam otrčati maraton 42.195 km.

No, kako baš u životu i nisam puno trčao, odlučio sam 9 uzastopnih dana trčati po 5 kilometara. Utrku sam nazvao Mikro Maraton i posvećujem je obiteljskim liječnicima u Republici Hrvatskoj. Razlog tome je kronična dehumanizacija liječnika u medijima, javnom prostoru i na mrežama, a želja mi je prikazati da ste upravo vi, liječnici obiteljske medicine, prva i osnovna brana od opasnosti koja se nadvila nad sve nas. Vi ste uz mene bili svih ovih 20 godina dok smo polako stvarali jedan bolji svijet za zdravstveni sustav i pacijente, a ja sad stajem uz vas kad je vama teško, kad imate produžene i kompleksne smjene i izazove s kojima se i vi po prvi put u životu suočavate, kao uostalom i svi mi.

Možda se moj doprinos čini malim, ali to nije bitno. Mali koraci su bitni. Mali koraci koji čine razliku. Trčat ću zato što vi ne možete.

I zato MALIM KORACIMA POVEZANI istrčat ćemo zajedno Mikro Maraton.

 

Želite podržati humanitanu akciju MIKRO MARATON?

Pučka kuhinja Župe sv. Josipa -Trakošćanska 47, Zagreb i njeni korisnici Vam zahvaljuju

 

NITKO NE ŽELI BITI GLADAN!

 

Ukupno kilometara odrađenih

Kalorija potrošeno

%

Mikro Maraton

Skupljeno kuna za pučku kuhinju

Osigurano obroka

DAN 1. – 23.11.2020.

DAN 2. – 24.11.2020.

DAN 3. – 25.11.2020.

DAN 4. – 26.11.2020.

DAN 5. – 27.11.2020.

DAN 6. – 28.11.2020.

DAN 7. – 29.11.2020.

DAN 8. – 30.11.2020.

DAN 9. – 1.12.2020.

U župi sv. Josipa na Trešnjevci organizirana je pučka kuhinja Sv. Josip u kojoj već osmu godinu za redom hranimo gladne i siromašne. Do sada su nas pomagale neke tvrtke i vjernici darujući prilog na Svetim misama. Zbog trenutne situacije s pandemijom koja je utjecala na gospodarstvo (tvrtke) i zbog ne slavljenja Svetih misa s narodom ugrožena je egzistencija Pučke kuhinje. Kako bismo potrebitima i dalje osiguravali topli obrok molimo Vas za financijsku potporu *jednokratnu ili mjesečnu* prema svojim mogućnostima. Nadajući se da možete pomoći siromašne pojedince i obitelji koje žive u teškim životnim prilikama. Pučka kuhinja sv. Josipa poslužuje dnevni topli obrok od ponedjeljka do subote u 16:30 sati. Svi koji žele pomoći mogu se uključiti u akciju i odabrati jedan od načina financiranja pučke kuhinje. Uplate iznosa (minimalno 100,00 kuna) mogu se izvršiti na broj računa:

Dragi naši dobročinitelji i prijatelji siromašnih od srca Vam se unaprijed zahvaljujemo.
Volonteri pučke kuhinje Sv. Josipa

Župa sv. Josipa
Trakošćanska 47, Zagreb
IBAN: HR4823600001501268021
Svrha uplate: Mikromaraton za pučku kuhinju

SPONZORI I DONATORI

 

MEDIJSKI POKROVITELJ: BIBLIOTEKA MEDUS – audio knjige na hrvatskom jeziku